When Are Newborn Photos Taken

Gepubliceerd op 5 oktober 2022 om 11:27

Dit lijkt op het eerste gezicht een onzinnige vraag - wanneer worden newborn foto's gemaakt? Als je baby een newborn is natuurlijk! De meningen van mensen over hoe lang je baby 'pasgeboren' is, lopen echter enorm uiteen. In dit artikel bespreken we dit vanuit het perspectief van newborn fotografie, zodat je goed voorbereid bent als je een portretsessie voor je baby plant.

How old is ‘Newborn’?

Als het gaat om newborn portretsessies, geven fotografen er de voorkeur aan dat je baby tussen de 5 en 21 dagen oud is. En we noemen deze fase 'pasgeboren'. De realiteit is dat je baby zich een paar weken in de pasgeboren fase bevindt totdat hij begint te glimlachen en alerter wordt. Vanuit het perspectief van een fotograaf hebben baby's jonger dan 21 dagen echter een aantal zeer unieke eigenschappen die ons in staat stellen prachtige portretten te maken.

 

Why Are Newborn Portraits Best Under 21 days Old?

Een groot deel van de reden dat de typische pasgeboren portretten die je ziet zo schattig zijn, is dat baby's van deze jonge leeftijd nog steeds erg 'krullend' zijn. Ze nemen van nature de positie in die ze maandenlang in de baarmoeder hebben gehouden - het is van nature voor hen om in de foetushouding op te krullen.

 

Gloednieuwe baby's zijn ook erg slaperig. Het lijkt misschien niet zo voor u, maar sommige pasgeborenen kunnen in totaal 18 uur per dag slapen. Dit betekent dat ze heel gemakkelijk te poseren zijn, ze blijven comfortabel en slaperig terwijl ik ze zachtjes kan draaien en poseren zonder ze te storen.

 

Can I get Newborn Portraits If My Baby Is Older?

Natuurlijk kan je dat! Elke fase waar je baby doorheen gaat is uniek en het is prachtig om al die mijlpalen vast te leggen. Als je echter je zinnen hebt gezet op slaperige, opgerolde houdingen, moet je begrijpen dat hoe ouder je baby wordt, hoe moeilijker deze te bereiken zijn. Ik zou nooit beloven dat ik die poses voor je zou kunnen maken als je baby ouder is dan 21 dagen, maar ik heb ze kunnen bereiken bij baby's vanaf 9 weken. Als je baby te vroeg is geboren, is het ook iets makkelijker om het ‘pasgeboren’ venster te verlengen.

 

How do I book when I don’t know when my baby will arrive?

Ik beheer al vele jaren een dagboek voor pasgeborenen, dus ik ben behoorlijk goed geworden in plannen! Na de 20 weken echo kunt u uw newborn portretten boeken. Ik hoef alleen je uitgerekende datum te weten en daar werken we omheen. Baby's komen natuurlijk vroeg en laat, daarom neem ik maar een beperkt aantal boekingen per maand aan. U kunt hier contact met mij opnemen om te zien of ik beschikbaar ben rond uw geboorte datum.

 

Contact Us

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.