Is Newborn Photography Safe

Gepubliceerd op 27 september 2022 om 11:02

In de jaren dat ik een professionele newborn fotograaf ben, heb ik veel rages en technieken zien komen en gaan, maar een vraag die steeds gesteld wordt is: is newborn fotografie veilig?

 

Veiligheid bij newborn fotografie


Toen ik mijn opleiding volgde om newborn fotografie aan te kunnen bieden, was veiligheid een groot onderdeel van het curriculum.

Ik had me niet gerealiseerd hoeveel veiligheid een rol speelt tijdens sessies en het is een reden waarom je zeker een ervaren of goed opgeleide fotograaf moet boeken voor je newborn fotoshoot.

Ik zal je meenemen in enkele van de veiligheidsaspecten waarmee ik rekening moet houden wanneer je je kleintje bij mij brengt voor hun portretten.

 

Veilig poseren voor newborns


Zelfs met de meest natuurlijke pose tijdens een newborn fotoshoot, ben ik constant op de hoogte en controleer ik de temperatuur en huidskleur van je baby. Mijn studio moet erg warm zijn om je baby slaperig en rustig te houden zonder zijn kleren, dus het is belangrijk dat we je baby in de gaten houden.

Voor bepaalde poses kan ik je vragen om je baby te ‘spotten’. Dit kan inhouden dat je ze altijd bij de hand hebt of heel dicht bij ze blijft, afhankelijk van het schot. Vaak zijn de uiteindelijke portretten die ik maak het resultaat van twee of zelfs drie afbeeldingen die in Photoshop zijn samengevoegd  zoals deze. Dit zorgt ervoor dat je baby te allen tijde volledig veilig is.

 

Propveiligheid voor newborn fotografie


Als ik tijdens de sessie draagdoeken gebruik, houd ik je baby in de gaten - we willen niet dat ze te strak worden ingepakt of dat ze te warm worden. Ik zal erop letten dat hun vingers en tenen mooi roze blijven als een indicatie dat ze comfortabel en veilig zijn.

Als ik dekens en omslagdoeken gebruik, gaan de draden gemakkelijk los. Ik houd dit goed in de gaten om te voorkomen dat losse draadjes verstrikt raken in de handjes of voetjes van je baby. Ik controleer dit ook voordat je je baby aankleedt voordat je vertrekt.

 

Veiligheid in mijn portretstudio


Naast het nauw samenwerken met je pasgeborene, moet ik rekening houden met alle aspecten van veiligheid terwijl je in mijn studio bent. Om deze reden gebruik ik geen synthetische luchtverfrissers en laat ik geen warme dranken toe in de ruimte waar ik werk.

Ik gebruik ook geen ladders om overheadfoto's te maken, maar investeer in de juiste lens zodat ik veilig het perfecte beeld kan krijgen.

Ik controleer op struikelgevaar en zorg ervoor dat alle rekwisieten, dekens en omslagen die in een sessie zijn gebruikt, worden gewassen en ontsmet voordat ze opnieuw worden gebruikt in een andere sessie.

Al mijn verlichting en apparatuur is volkomen veilig om te gebruiken in de buurt van pasgeborenen en jonge gezinnen en mijn elektrische apparatuur wordt jaarlijks PAT-getest.

 

Newborn fotografie is volkomen veilig


Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen te begrijpen dat newbornfotografie volkomen veilig is als je kiest voor een professionele en ervaren newbornfotograaf. Als je beelden van mij aan het werk wilt zien of wat er bij het opzetten van je sessie komt kijken, kun je hier meer zien op mijn sociale media.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.