Achter de schermen van een newbornsessie bij mij

Gepubliceerd op 28 juli 2023 om 11:00

Dus je denkt aan een newborn fotoshoot voor je baby.

Je hebt waarschijnlijk je onderzoek gedaan, gekeken naar stijlen, producten, prijzen en fotografen in en rond Tienen.

Of misschien heb je nog maar net gehoord over newborn fotografie en vraag je je af waar het allemaal om draait.

Maar weet u zeker dat u alles weet wat u moet weten om de juiste keuze voor uw gezin te maken?

Zo niet, dan bent u op de juiste plek!

Dit bericht laat je alle kleine geheimen zien die fotografen je normaal niet vertellen.

Ja, want dit is tenslotte een groot probleem.

Het is niet alleen een once in a lifetime ervaring (je kunt je kleintje niet terug in de tijd nemen om beter te worden foto's), is het ook een investering voor u en uw partner.

Dus maak je klaar, het is tijd om een newborn sessie met mij door te lopen!

WHERE IT ALL BEGINS (a.k.a. the studio)

Je weet misschien al dat newbornsessies normaal gesproken worden gedaan als de baby tussen de 5 en 21 dagen oud is.

Daar zijn verschillende redenen voor: ten eerste zijn baby's na drie weken wat moeilijker te settelen en kunnen zaken als koliek en babyacne oplaaien.

Ook begint na deze fase de ruggengraat van de baby zich te strekken, waardoor het veel moeilijker wordt om alle gekrulde houdingen vast te leggen die je op foto's hebt gezien.

"Ok geweldig" - denk je misschien - "maar wil ik echt het huis uit en zo snel een paar uur in een studio doorbrengen na de bevalling?"

Dit is het goede nieuws: als gespecialiseerde newborn fotograaf is mijn studio gebouwd met moeders (en gezinnen) in gedachten: ik wil dat veilige, warme en ontspannen nest dat je thuis hebt gecreëerd, opnieuw creëren.

Van de volledig gevulde commode tot een selectie van beschikbare warme en koude dranken en een comfortabele sofa voor jou en de vader, alles is erop gericht om je een stressvrije, plezierige once in a lifetime ervaring te bezorgen.

CUTENESS OVERLOAD: LET’S TALK POSES!

Als je de kans hebt gehad om naar mijn Facebook-pagina te kijken, heb je waarschijnlijk foto's gezien die met verschillende instellingen zijn gemaakt. Bijvoorbeeld:

Normaal gesproken, als je baby in slaap valt na de voeding, zou je sessie beginnen met houdingen zoals deze hierboven.

Om je hierop voor te bereiden, zal ik je vragen om de baby uit te kleden tot aan de luier toe en ze dan in hun dekentje te wikkelen en ze gewoon te knuffelen.

Naarmate de sessie vordert, zul je zien dat ik een paar verschillende foto's maak vanuit verschillende hoeken en afstanden, met een verscheidenheid aan bijpassende kleuren en rekwisieten.

Je zult me te allen tijde zien zoeken naar signalen die me vertellen dat de baby comfortabel, veilig en gelukkig is. Hierdoor kan ik zelfs de kleinste verandering onmiddellijk waarnemen en mijn workflow aanpassen aan jouw kleine iemands behoeften en natuurlijk, als er een aanvullende voeding nodig is, is er voldoende tijd om daarvoor te zorgen.

Dit noemen we een 'babygeleide' sessie.

Daarbij vertrouw ik niet alleen op mijn instinct en ervaring als mama en in de studio, ik train ook regelmatig met top fotografiementoren.

WHAT ABOUT PARENTS AND… SIBLINGS?

Je sessie omvat ook houdingen van ouders en broers en zussen.
Nu weet ik uit ervaring dat je misschien denkt “Ik wil niet op de foto’s! Ik hou niet van hoe ik eruit zie".
Dit is normaal en maak je er alsjeblieft geen zorgen over: ten eerste is het mijn taak om ervoor te zorgen dat de sessie voor iedereen een aangename en ontspannende ervaring is.
Bij deze foto's gaat het ook echt om de verbinding - dus er zijn altijd creatieve manieren om het te laten zien en vast te leggen en foto's te maken die je baby over 20, 30, 40 jaar kan koesteren.
Een foto waarop jij ze vasthoudt, is waarschijnlijk een van de kostbaarste geschenken die je ze kunt geven.
We kunnen bijvoorbeeld eenvoudig (maar effectief) je handen en armen betrekken bij een afbeelding zoals hieronder, of een knuffel met je baby in je armen.

THE REVEAL! YOUR BABY PHOTOSHOOT GALLERY

Zodra de fotosessie is voltooid, spreken we een datum en tijd af, meestal ongeveer 2-3 weken later, waarop u terug kunt komen om uw prachtige foto's te bekijken.
Uw kijk- en bestelafspraak is net zo belangrijk als de sessie, want waar uw foto's "echt" worden: wij nemen alle tijd om uw galerij en gepersonaliseerde slideshow te bekijken
en kies welke producten en pakketten het beste bij je passen.
Of je nu dol bent op het idee van een album, wallart wilt of gewoon wat digitale bestanden, ik zal je helpen producten te vinden die je familie voor altijd zal koesteren.

Meer weten over newborn sessies in mijn studio?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.