Een Zwangerschapsdagboek Bijhouden

Gepubliceerd op 21 juli 2023 om 11:00

Zwangerschap is een ongelooflijke reis vol ups en downs. En hoewel 9 maanden erg lang kunnen lijken, beloof ik je dat het in een oogwenk voorbij vliegt. Als newborn- en zwangerschaps fotograaf heb ik veel gezinnen gezien die spijt hebben dat ze hun zwangerschap niet hebben vastgelegd. Ik werk al 8 jaar met zwangere vrouwen en nieuwe moeders, en ze zeggen allemaal soortgelijke dingen als ze mijn studio binnenkomen voor hun newborn sessie; ‘Ik mis mijn buik’ of ‘mijn zwangerschap ging zo snel voorbij’.

 

Er zijn een aantal manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je altijd speciale herinneringen hebt aan deze mooie tijd in je leven.

 

Maak eerst foto's, heel veel foto's! Als je meer wilt dan selfies of telefoonkiekjes, bied ik zwangerschapsportretten op maat aan vanuit mijn studio in Tienen. U kunt hier meer over vinden.

Ik raad ook ten zeerste aan om een zwangerschapsdagboek bij te houden. Een zwangerschapsdagboek is een geweldige manier om alle speciale momenten, gedachten en gevoelens tijdens deze magische tijd vast te leggen en te bewaren. Door uw ervaringen op te schrijven, kunt u met goede herinneringen terugkijken op uw zwangerschap en kunt u op een zinvolle manier contact maken met uw baby. Het is ook een mooie manier om deze speciale tijd te delen als je baby ouder is.

 

Hier zijn enkele suggesties voor wat u in uw zwangerschapsdagboek kunt schrijven:

 

  1. Thoughts and Feelings - Schrijf over je gedachten, gevoelens en emoties tijdens je zwangerschap. Schrijf je eerste reacties op toen je erachter kwam dat je zwanger was, je angsten, je hoop en je dromen voor je baby.
  2. Milestones - Leg belangrijke mijlpalen vast, zoals de eerste keer dat u uw baby voelde bewegen, de eerste keer dat u zijn hartslag hoorde en de eerste echografie.
  3. Food cravings - Zwangerschap gaat gepaard met een aantal vreemde en vaak hilarische hunkeren naar eten. Schrijf ze op en kijk er met een glimlach op terug.
  4. Body changes - Schrijf op hoe je lichaam verandert, hoe je je aanpast en hoe je je voelt over de veranderingen.
  5. Baby names - Maak een lijst met mogelijke babynamen en hun betekenis. Documenteer hoe je de naam voor je baby hebt gekozen.

Naast schrijven in je dagboek, kun je ook aandenkens bewaren in je zwangerschapsdagboek om het nog specialer te maken. Hier zijn enkele ideeën:

 

  1. Ultrasound photos - U kunt kopieën van uw echofoto's bewaren op de pagina's van uw dagboek. Wist je dat echo's na verloop van tijd vervagen, dus maak een foto met je telefoon en laat deze afdrukken voor je dagboek.

 

  1. Belly photos - Maak tijdens je zwangerschap foto's van je groeiende buik en voeg ze toe aan je dagboek. Als je professionele zwangerschapsportretten laat maken, bewaar ze dan ook in je dagboek. Zwangerschap Fotoshoot

 

  1. Baby shower invitations - Bewaar de uitnodigingen en bedankkaartjes van je babyshower om de dag te onthouden. Voeg ook foto's van je babyshower toe, inclusief alle leuke spelletjes.

 

  1. Baby goodies - Bewaar foto's van de eerste items die u voor uw baby koopt, uw zwangerschapstesten, foto's van u terwijl u de babykamer in elkaar zet en inricht, zelfs foto's van uw kinderwagen winkelen.

 

  1. Letters to your baby - Schrijf tijdens je zwangerschap brieven aan je baby en voeg ze toe aan je dagboek. Deze brieven zullen een geliefd geschenk zijn voor uw kind als het ouder is.

 

Keeping a pregnancy journal is a wonderful way to document your pregnancy journey and create a lasting memory for you and your baby. As a newborn photographer, I know how precious these memories are so I’ve made it super easy for you with my printable pregnancy journal, which you’ll find below.

Pregnancy Journal
PDF – 31,2 MB 110 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.