Pancake Tuesday Recipes

Gepubliceerd op 1 februari 2023 om 11:52

Shrove Tuesday is de dag voor Ash Wednesday en valt dit jaar op 21 februari. Het is de dag voordat de vasten begint voor christenen, wat 40 dagen vasten is (of iets opgeven waarvan je geniet, zoals nu waarschijnlijker is) vóór Pasen. Traditioneel zou Shrove Tuesday een feestdag zijn waarop mensen veel van hun voedsel opgebruikten en pannenkoeken zijn hiervoor het perfecte voertuig - vandaar dat het nu vaak bekend staat als Pannenkoekendag. In de meeste huishoudens is het een traktatiedag, dus ik dacht dat ik een paar briljante Pancake Tuesday-recepten met je zou delen.

crepe recipe

Pannenkoeken zijn een geweldig voedsel voor het spenen en voor peuters. Ze kunnen zoet of hartig zijn en perfect om met kleine vingers te eten. Voeg daarbij het feit dat ze snel klaar zijn met minimale ingrediënten en je hebt een gezinswinnaar!


Basis Crêpe Recept

Pannenkoeken zijn de zeer dunne pannenkoeken die we meer gewend zijn. Ze werken goed met zoete of hartige toppings en zijn zo gemakkelijk te maken. Ze zijn ook erg leuk om om te draaien - iedereen in ons huis draait graag om!

 

Probeer dit recept en stapel het vervolgens op met een topping naar keuze https://www.allrecipes.com/recipe/16383/basic-crepes/

 

Onze favoriete toppings zijn:

Banaan en honing

Citroen en suiker

Nutella en bessen

gouden siroop

Roomkaas, kip & basilicum

fluffy american pancakes

Fluffy Amerikaanse pannenkoeken

Amerikaanse pannenkoeken zijn een heel hartelijke aangelegenheid. Dik, luchtig en heerlijk zoet, ze zijn minder geschikt voor hartige toppings.

Probeer dit recept https://www.bbc.co.uk/food/recipes/fluffyamericanpancak_74828


Onze favoriete toppings zijn:

Perziken met slagroom

Griekse yoghurt en noten

Roomijs en aardbeiensiroop


Ik zou graag de pannenkoeken zien die je maakt - en vooral alle pannenkoeken die je omdraait! Elk familiealbum heeft een pannenkoekenblad nodig - je kunt de jouwe met mij delen op sociale media op instagram @tharwasaidphotography

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.