What Should You Wear For Your Family Photoshoot

Gepubliceerd op 14 september 2022 om 13:22

Bepalen wat je moet dragen voor je familie fotoshoot is een onderwerp waar ik heel vaak naar wordt gevraagd! Je hebt gespaard voor je fotoshoot en je wilt natuurlijk dat je hele gezin er op hun best uitziet. Vaak hebben familieleden heel verschillende smaken en hebben ze hun eigen ideeën over wat ze zouden willen dragen. Het is dus geen wonder dat beslissen wat je voor je portretten moet dragen, zo'n veelvoorkomend dilemma is.

 

Dit artikel helpt je na te denken over hoe je je garderobe kunt stylen voor je familie fotoshoot.

Capture your personality

Je wilt dat je familieportretten authentiek ‘jij’ zijn. Ze zullen lang in uw huis worden tentoongesteld en nog langer worden genoten door toekomstige generaties. Iedereen in stijve, formele kleding aankleden als je een familie van avonturiers bent die van buiten houdt, gaat niet werken. En je hele gezin in een blauwe spijkerbroek en witte T-shirts zien er misschien gecoördineerd uit, maar als je er allemaal van houdt om je te kleden in lagen chiffon en een beetje bling, dan zul je niet dol zijn op het eindresultaat. Bedenk hoe u dit moment voor uw gezin wilt onthouden - de dingen die u graag doet en uw 'familiepersoonlijkheid'.

Co-ordinate rather than twin!

Mijn belangrijkste tip zou zijn om je garderobe op elkaar af te stemmen in plaats van te proberen iedereen in dezelfde kleren te kleden. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door één hoofdkleur en 2 accentkleuren te kiezen en iedereen dienovereenkomstig aan te kleden.

 

U kunt bijvoorbeeld een neutrale kleur kiezen voor uw hoofdkleur, bijvoorbeeld kaki of crème. En accentueer die met een marine en een helder koraal. Als u een dergelijk palet kiest, krijgt iedereen in uw gezin opties zodat ze hun eigen persoonlijkheid kunnen uiten, maar u blijft een gezinseenheid.

Avoid pattern

Niet alleen kunnen patronen erg afleidend zijn, ze kunnen ook onflatteus zijn (denk aan horizontale strepen), ze kunnen je portretten ook heel snel dateren. Door vast te houden aan effen kleuren of onopvallende patronen, zullen uw portretten de tand des tijds doorstaan. In sommige gevallen kunnen patronen zoals dunne strepen of ruiten ook een visuele waarneming veroorzaken die bekend staat als moiré. Dit verschijnt op de camera als interferentiepatronen en dus moeten dit soort patronen absoluut worden vermeden.

Avoid cutting edge fashion

Niets dateert je portret sneller dan items die ‘in de mode’ zijn. Denk hierbij aan kinderkleding met karakters of grote logo's erop. Kies in plaats daarvan eenvoudigere items met meer klassieke snitten. Je kinderen zullen je hier zeker dankbaar voor zijn als ze opgroeien!

Need more help?

Als je meer hulp of advies wilt over je garderobekeuzes, sta ik altijd voor je klaar. U kunt hier voor inspiratie door mijn eerdere galerijen bladeren en we kunnen uw opties voorafgaand aan uw familieportretsessie bespreken.

 

Neem contact op Ik wil graag chatten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.