Pregnancy cravings and what they might mean

Gepubliceerd op 22 februari 2023 om 12:06

Een van de vreemdste dingen aan zwanger zijn, zijn de onbedwingbare trek. We hebben allemaal gekke verhalen gehoord over vrouwen die kolen of sponzen aten - maar gelukkig komen dit soort verlangens niet al te vaak voor. Gewoonlijk hunkeren zwangere vrouwen naar veel meer alledaags voedsel. Maar er is een theorie dat het hunkeren naar bepaalde items kan duiden op een tekort aan een specifieke vitamine of mineraal. Dus laten we voor de lol eens kijken naar wat zwangerschapsverlangens en wat ze kunnen betekenen.


Onbedwingbare trek kan direct aan het begin van de zwangerschap optreden - op elk moment tussen de 2 en 12 weken en men denkt dat ze worden veroorzaakt door hormonale veranderingen of een verhoogd smaak- en reukvermogen.

zwangerschaps fotoshoot in tienen

Non-food zwangerschaps cravings

Sommige voedingsdeskundigen denken dat hunkeren naar dingen als ijs, aarde of klei (een aandoening die bekend staat als pica) verband houden met een ijzer- of zinktekort. Er is echter niet genoeg onderzoek hierover om te weten of dit waar is of niet. Als u tijdens uw zwangerschap hunkert naar niet-voedingsstoffen, moet u advies inwinnen bij uw verloskundige of arts.

 

Chocolade

Sommige beoefenaars geloven dat hunkeren naar chocolade een teken is van een magnesiumtekort. Hoewel chocolade inherent gevaarlijk is, is het zeker geen goed idee om er te veel van te eten voor je gezondheid! Probeer voedsel te eten dat rijk is aan magnesium en kijk of dit je onbedwingbare trek helpt. Voedingsmiddelen zoals volle granen, noten, zaden en spinazie bevatten allemaal veel magnesium.

 

Vlees

Ik ken een levenslange vegetariër die tijdens haar zwangerschap naar biefstuk begon te hunkeren! Het lijkt alsof het lichaam hunkert naar eiwitten om 'een baby te bouwen', maar is het echt zo simpel! Als ons lichaam zo goed zou zijn in het hunkeren naar wat we nodig hebben, zouden we allemaal fit en gezond zijn en leven van brocolli en gestoomde rijst!

Augurken

Augurken zijn een veelvoorkomend verlangen naar zwangerschap, en omdat ze veel natrium bevatten, zou je kunnen denken dat dat is wat je lichaam nodig heeft. Hoewel natriumrijk voedsel met mate niet gevaarlijk is, wil je ze niet in grote hoeveelheden consumeren. Drink veel water als dit uw verlangen is en kies waar mogelijk natriumarme merken.


Culturele cravings

Het lijkt erop dat sommige verlangens naar zwangerschap cultureel kunnen zijn. Terwijl augurken een veel voorkomende hunkering zijn in het westen, is rijst de meest voorkomende zwangerschapswens in Japan! Cultuur speelt een grote rol in onze eetgewoonten, net als de anekdotes en verhalen van vrienden en familie.


Er is geen wetenschappelijk bewijs om de theorie te ondersteunen dat je verlangen naar zwangerschap iets anders betekent dan dat het leuk is om je af te vragen waarom we ze hebben. Ik zou graag horen over je rare en geweldige verlangens naar zwangerschap - reageer hieronder.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.