8 essential tips for dressing for your spring session

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 13:10

Lente is een van mijn drukste tijden van het jaar voor familiefotosessies. Het is zacht weer en we hebben een aantal mooie locaties in en rond Tienen waar we gebruik van kunnen maken. Het landschap is prachtig in de lente. Het zorgt voor de meest verbazingwekkende achtergronden voor uw familieportretten. Dat gezegd hebbende, bied ik ook lentesessies aan in mijn studio. Ik kan de catering verzorgen voor gezinnen van maximaal zes personen, en ik heb een verscheidenheid aan effen en fotografische achtergronden om uit te kiezen. Een probleem dat echter altijd naar voren komt tijdens lentesessies, is hoe je je gezin moet stylen - wat moet je dragen?

Het kiezen van de juiste outfit voor je lente fotoshoot kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het kiezen van de perfecte outfit.

 

  1. Overweeg de locatie: de locatie van je fotoshoot zal een grote rol spelen bij het bepalen van wat je moet dragen. Kies je voor een studiosessie, dan maak je andere kledingkeuzes dan wanneer we op locatie fotograferen. Als we buiten zijn, draag laagjes, de lente kan nog steeds fris zijn, maar vermijd volumineuze items zoals gezwollen jassen, die het moeilijk maken om je vormen te definiëren.
  2. Denk aan de kleuren: de lente is een kans om felle, vrolijke kleuren in je kleding op te nemen. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat je iets gedurfds moet kiezen - felle pastelkleuren werken net zo goed in deze tijd van het jaar
  3. Wees voorzichtig met patronen: Patronen zijn een geweldige manier om uw foto's interessanter te maken, maar vermijd echt gewaagde patronen die afleiden van uw afbeeldingen. Als je ervoor kiest om een ​​patroon op te nemen, zorg er dan voor dat het een of twee delen van de gezinsleden zijn die coördineren. Botsende patronen werken tegen je!
  4. Accessorize: Accessorizing is een geweldige manier om wat persoonlijkheid aan je foto's toe te voegen. Overweeg om een ​​opvallende halsketting, een hoed met een brede rand of een kleurrijke sjaal te dragen.
  5. Coördineer, niet 'tweeling': het kan een fijne balans zijn om ervoor te zorgen dat uw gezin allemaal bij elkaar past zonder dat iedereen precies hetzelfde gekleed gaat. Je wilt ook dat elk gezinslid een beetje van zijn eigen persoonlijkheid kan laten zien. De sleutel tot een bijpassende garderobe is om een ​​of twee tinten te kiezen en je hele palet daarop te baseren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor marineblauw en crème, maar elk gezinslid zijn eigen kledingstijl binnen dat palet laten dragen, met kleine spetters van een fellere kleur of een pastelkleur die bij hen past.
  6. Comfort is de sleutel als het gaat om fotoshoots. Je wilt een outfit kiezen waarin je allemaal gemakkelijk kunt bewegen en poseren. Vermijd alles wat te strak of beperkend is.
  7. Kleed je naar het weer: zorg ervoor dat je op de dag van je fotoshoot goed gekleed bent voor het weer. Als het warm is, kies dan voor lichtgewicht stoffen. Als het koeler is, overweeg dan om laagjes te dragen met een vest of jas.
  8. Vergeet schoenen niet: je schoenen zijn net zo belangrijk als je kleding als het gaat om fotoshoots in de buitenlucht. Overweeg om schoenen te dragen die bij je outfit passen en waarin je comfortabel kunt lopen en poseren.

 

Als je wat inspiratie wilt, ik heb hier een briljant Pinterest-bord dat je heel veel inspiratie zal geven voor dressing om te coördineren voor je sessie. Je kunt ook hier mijn familie fotoshoot galerij bekijken en zien hoe mooi mijn vorige klanten eruit zien tijdens hun sessies. Door mijn tips te volgen, ben je zeker van een geweldige fotoshoot en een aantal prachtige, gedenkwaardige foto's om voor te koesteren de komende jaren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.