May is Photography Month

Gepubliceerd op 19 mei 2023 om 11:00

Mei staat wereldwijd bekend als Nationale Fotografiemaand en is de perfecte gelegenheid om de kunst en wetenschap van fotografie te vieren. Deze viering van een maand staat in het teken van het promoten van het vak fotografie, het onderwijzen van mensen over het belang van het medium en het belichten van enkele van de meest getalenteerde fotografen over de hele wereld.

 

De geschiedenis van fotografie gaat terug tot het begin van de 19e eeuw en is sindsdien een van de meest populaire en toegankelijke kunstvormen ter wereld geworden. Photography Month werd voor het eerst opgericht in 1987 door de Photographic Marketing Association (nu bekend als de Photo Marketing Association International) om meer aandacht te vestigen op de branche en meer mensen aan te moedigen om fotografie te ontdekken en ervan te genieten.

 

Vandaag wordt de Fotografie maand op verschillende manieren gevierd, van tentoonstellingen en workshops tot fotowedstrijden en campagnes op sociale media. Veel fotografieorganisaties en bedrijven profiteren van deze maand om speciale kortingen aan te bieden op fotoapparatuur, software en diensten, en om het werk van opkomende en gevestigde fotografen te laten zien.

Als portretfotograaf begrijp ik de waarde van het vastleggen van de kostbare momenten van het leven en het bewaren ervan voor toekomstige generaties. Hoewel professionele fotografiesessies geweldig zijn voor het vastleggen van speciale momenten en mijlpalen, zullen uw familiealbums onvermijdelijk vol staan met de kiekjes die u met uw eigen camera maakt - de familiemomenten die dagelijks plaatsvinden.

Hier zijn een paar tips om u te helpen betere foto's van uw gezin te maken met de camera van uw telefoon:

  1. Maak je lens schoon: de eerste stap om een geweldige foto te maken, is ervoor te zorgen dat je lens schoon is. Na verloop van tijd kan vuil zich ophopen op de lens, wat de kwaliteit van uw foto's kan aantasten. Gebruik een microvezeldoekje of lensreinigingsmiddel om uw lens schoon te maken voordat u foto's maakt.
  2. Besteed aandacht aan verlichting: Verlichting is een van de meest kritische factoren in fotografie. Probeer bij het maken van een foto fel, direct zonlicht te vermijden, omdat dit onflatteuze schaduwen en hoog lichten kan veroorzaken. Kies in plaats daarvan voor natuurlijk licht of indirecte verlichting. Overweeg om te fotograferen tijdens het gouden uur (het uur voor zonsondergang of na zonsopgang) voor zacht, warm licht.
  3. Zoek interessante hoeken: experimenteer met verschillende hoeken om uw foto's visueel interessanter te maken. Ga laag bij de grond of fotografeer van bovenaf om unieke perspectieven vast te leggen.
  4. Gebruik de regel van derden: De regel van derden is een richtlijn voor compositie die u kan helpen bij het maken van een evenwichtige en visueel aantrekkelijke foto. Stel je een raster voor dat je frame in drieën verdeelt en plaats je onderwerp op een van de snijpunten.
  5. Leg openhartige momenten vast: openhartige foto's kunnen enkele van de meest memorabele en betekenisvolle zijn. Moedig uw gezinsleden aan om zichzelf te zijn en vang ze in hun natuurlijke element.

 

Mei is een uitstekende tijd om de kunst en wetenschap van fotografie te vieren en nieuwe technieken en stijlen te ontdekken. Door deze tips te volgen, kunt u betere foto's van uw gezin maken met de camera van uw telefoon en dierbare herinneringen vastleggen die een leven lang meegaan. Fijne fotografiemaand!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.