What it takes to be a great newborn photographer

Gepubliceerd op 12 mei 2023 om 21:29

Een newborn fotograaf zijn is een ongelooflijk lonend beroep. Het leukste aan newborn fotograaf zijn in Tienen vind ik het ontmoeten van alle families. De eer hebben om mooie herinneringen voor je gezin te creëren en die nieuwste aanwinsten te knuffelen. Maar een newborn fotograaf zijn vereist wel een unieke reeks vaardigheden om succesvol te zijn.

 

Van het begrijpen van zorgen over de veiligheid van pasgeborenen tot het beheersen van bewerkingstechnieken, hier zijn enkele van de vaardigheden die ik heb moeten verwerven, leren of perfectioneren om een van Tienen's toonaangevende newborn- en babyfotografen te worden.

Newborn veiligheid

Het is van vitaal belang dat uw newborn fotograaf het belang van veiligheid begrijpt. Dit houdt ook in dat u uw baby op de juiste manier kunt poseren en hoe u met delicate pasgeborenen om moet gaan om hun comfort en veiligheid te garanderen. Zelfs het gebruik van rekwisieten vereist kennis en bewustzijn. Bij het kiezen van rekwisieten om mee te werken, zorg ik ervoor dat er geen scherpe randen of dingen uit de rekwisieten steken. Het bont en de stoffen die we gebruiken, zijn van de beste kwaliteit om ook de veiligheid van uw pasgeborene te garanderen. Ze zijn zacht en goed gemaakt, speciaal voor newborn fotoshoots. Tijdens je newborn fotoshoot zijn er bepaalde poses, waarbij ik een volwassene zal vragen om heel dicht bij mij en de baby te zijn. Dit wordt spotten genoemd. Baby's kunnen direct bewegen, zelfs in diepe slaap. Dus een spotter naast me hebben is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat we extra handen en ogen op je pasgeborene hebben.

 

People skills

Werken met pasgeborenen vereist veel geduld en aandacht. Voeg dit toe aan het feit dat ik nauw samenwerk met nieuwe ouders die zich misschien kwetsbaar of emotioneel voelen - die hormonen slaan de vrije loop in de eerste twee weken! Een geweldige newborn fotograaf is hier gevoelig voor en laat zich volledig leiden door baby. We haasten ons niet, forceren niets en poseren niet voor uw baby. Ik zorg ervoor dat jij je ook zo comfortabel mogelijk voelt tijdens het familiegedeelte van je fotoshoot. Als een houding je in een ongemakkelijke positie brengt, zullen we deze veranderen en aanpassen. Ik zal elke keer vragen of je je goed en op je gemak voelt.

 

Technische Fotografie Skills

Ik moet zeker grote technische vaardigheden hebben met mijn camera. Maar het begrijpen van belichting, compositie en belichting zijn ook allemaal van vitaal belang om bekwaam te zijn in portretten van pasgeborenen. Ik volg regelmatig workshops, zowel persoonlijk als online, om mijn vaardigheden te verbeteren van zeer bekende fotografen in de wereld.

Editing skills

Naast het maken van geweldige foto's, moet een goede newbornfotograaf ook bedreven zijn in nabewerkingstechnieken om de afbeeldingen te verbeteren en te verfijnen. Dit omvat de mogelijkheid om tijdelijke vlekken veroorzaakt door luiers of kleding te verwijderen, kleuren te corrigeren en foto's te retoucheren. Een goede redacteur zijn, maakt vreselijke portretten niet briljant, maar briljante portretten wel mooi. Het hebben van montagevaardigheden zorgt ook voor mooie veilig gemaakte foto's zoals 'The Froggy Pose'. Deze pose mag nooit als één afbeelding worden gedaan. Er moeten altijd twee afbeeldingen zijn die vervolgens tijdens het bewerken worden samengevoegd om er één te maken. Zie hieronder een voorbeeld.

Confidence with newborns

Pasgeborenen hebben een speciaal soort zorg en aandacht nodig, en een goede newborn fotograaf moet vertrouwen hebben in en ervaring hebben met pasgeborenen. In staat zijn om je pasgeborene comfortabel en kalm te houden, betekent dat iedereen een geweldige ervaring heeft in mijn studio. Bij het omgaan met pasgeborenen kijken we naar de signalen van de baby. Zitten ze lekker in een bepaalde houding? Zijn ze dat niet? Zijn ze warm genoeg of niet? Al deze signalen zijn geleerd en ervaren door gewoon naar je baby te kijken. We letten op ademhalingspatronen, de verkleuringen van lichaamsdelen. Zodra we iets zien dat niet normaal is, verplaatsen we de baby.

Creativity and flexibility

Dit is vaak het verschil tussen een gemiddelde newborn fotograaf en een geweldige. Geweldige newborn fotografen moeten creatief kunnen denken en unieke ideeën kunnen bedenken voor elke fotoshoot. Ze moeten ook flexibel zijn en zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden tijdens de shoot, zoals een kieskeurige baby of wisselende lichtomstandigheden. Je zult me vaak een foto zien maken en dan mijn camera controleren. Terwijl ik mijn camera controleer, kan ik dan de camera-instellingen of belichting aanpassen. Ik zal je baby misschien ook een klein beetje verplaatsen als dat nodig is of extra dingen of bonen toevoegen om de pose en het beeld te perfectioneren.

 

Professionalism

Ik ben trots op mijn professionaliteit. Ik ben betrouwbaar, beantwoord altijd je e-mails en telefoontjes. En ik zal je verbluffende laatste portretten tijdig leveren, zoals beloofd. Ik beantwoord graag al je vragen op elk moment, voor of na je fotoshoot.

 

I love being skilled in all of these different areas. They each play their part in allowing me to create beautiful, high-quality portraits of your newborn baby. If you’d like to browse my gallery you can find it here.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.