The Ultimate Guide to Cakesmashes

Gepubliceerd op 5 mei 2023 om 11:30

Ik fotografeer nu al zo'n 8 jaar cake smash-sessies in mijn studio en het blijft nog steeds een van de meest populaire manieren om de eerste verjaardag van je baby te vieren. Ik krijg heel veel vragen over cake smash-sessies, dus deze blog probeert een aantal daarvan te beantwoorden.

Een cake smash sessie is de perfecte manier om een eerste verjaardag te vieren! Als babyfotograaf heb ik honderden ouders ontmoet tijdens hun cake smash-sessies, en ze hebben allemaal zoveel plezier. Ze creëren geweldige herinneringen in mijn studio terwijl ik die herinneringen in real time vastleg. Ik geloof echt dat een cake smash sessie de leukste en meest memorabele manier is om deze mijlpaal te vieren.

Allereerst draait het bij een cake smash-sessie allemaal om het vastleggen van de unieke persoonlijkheid en individualiteit van je baby. Elke baby is anders en tijdens een cake smash sessie kunnen ze zich op hun eigen manier uiten. Sommige baby's zullen direct in de cake duiken en volledig bedekt raken met cake en botercrème, terwijl anderen een meer voorzichtige benadering kunnen kiezen. Wat de stijl van je baby ook is, een cake smash-sessie zal hun ware essentie vastleggen.

Ten tweede is een cake smash-sessie een geweldige kans om blijvende herinneringen te creëren die je voor altijd zult koesteren. De foto's van een cake-smash-sessie leggen de eerste keer dat je baby een verjaardagstaart proeft, hun reacties erop en hun opwinding en vreugde vast wanneer ze de zoete lekkernij voor zich ontdekken. Deze foto's zullen jarenlang een prachtige herinnering zijn aan deze speciale mijlpaal in het leven van je baby.

Eindelijk, een cake smash sessie is gewoon leuk! Kijken hoe je baby in een cake duikt en bedekt wordt met botercrème, zal gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren. Het is een luchtige en speelse manier om het eerste levensjaar van je baby en de vreugde die ze in je gezin hebben gebracht te vieren.

Als je een cakesmash-sessie overweegt voor de eerste verjaardag van je baby, volgen hier een paar tips om er een succes van te maken:

  • Kies een cake die zacht is en gemakkelijk te breken. Botercrème-glazuur is de beste keuze, omdat het gemakkelijk uit te smeren is en niet te snel uitdroogt. In onze cakesmash-sessies zorg ik voor een cake, dus je hoeft er geen mee te nemen of een bakker te zoeken die het voor je doet. Ik werk met een veganistische bakker (Frenchmade) die heel lokaal voor mij is. Dit zorgt ervoor dat de cake klaar is en op tijd aankomt voor de sessie. Een veganistische bakker elimineert ook alle typische allergieën die kunnen optreden, zoals melk en eieren. Ze zorgt ook voor eventuele extra allergieën van uw baby.

 

  • Kleed je baby in een outfit waarvan je het niet erg vindt om rommelig te worden. Een luierbroekje of tutu is een goede optie. Ook dit is weer iets wat ik voor je regel als je bij ons boekt. We hebben een enorme selectie outfits voor zowel jongens als meisjes om uit te kiezen in onze klantenkast voor de cakesmash-sessies. Als je iets speciaals hebt voor je baby om te dragen, ben je natuurlijk meer dan welkom om het mee te nemen. We vragen ouders wel om kleding mee te nemen voor zichzelf en eventuele broers en zussen waar ze van houden en waarin ze zich prettig voelen voor het eerste deel van de cakesmash-sessie, een familieportretsessie. Natuurlijk geven we graag advies over wat er het beste uit zou zien als dat nodig is. Aarzel dus niet om te vragen. Als je iets meer formeels wilt voor het familiegedeelte, hebben we ook een reeks formele jurken in onze klantenkast om uit te kiezen.

 

  • Plan de sessie op een tijdstip waarop uw baby goed is uitgerust en gevoed. Een hongerige of vermoeide baby heeft minder snel zin in taart!

 

  • Als je baby tandjes krijgt op het moment van de sessie en je gebruikt iets om zijn tandvlees te kalmeren, neem dit dan ook mee naar je sessie. Zolang je baby niet ziek of koortsig is, kan de sessie gewoon doorgaan.

 

  • Breng schone kleding voor je baby mee en zorg ervoor dat je je gebruikelijke voorraad water/drinkbeker, luiers en doekjes bij je hebt. In onze cakesmash-sessies eindigen we altijd met een plons in bad. Dit om alle botercreme troep op te ruimen en baby's van 1 jaar vinden het heerlijk om in bad te gaan, dus het is een extra moment om mooie foto's en herinneringen aan je baby te maken. Voor na het spetteren raden we aan om ook een handdoek voor hen mee te nemen.[Als je een spetterend deel van je sessie aanbiedt, leg dan uit dat ouders een handdoek moeten meenemen en dat het altijd het beste is om hun eigen bubbelbad mee te nemen waarvan ze weten dat hun baby dat lekker vindt en past bij hun huid]

 

  • Tot slot, wees bereid om plezier te hebben en te genieten van het moment!

 

A cake smash session is a wonderful way to celebrate your baby's first birthday. It's a fun and memorable experience that will create lasting memories for you and your family. So go ahead and let your baby dive into that cake – you won't regret it!

If you want more information about my cake smash sessions, including pricing and products click here.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.