Why Choose A Cakesmash to Celebrate a First Birthday?

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 10:47

Cakesmash-sessies zijn de afgelopen 5 jaar enorm in populariteit gestegen. Het woord behoeft nu geen uitleg en wordt algemeen erkend als de manier om de mijlpaal van een eerste verjaardag te markeren.

cakesmash session in tienen

Maar waarom kiezen ouders voor een Cake smash?

 

Het moet gezegd worden dat cake smash-sessies lang niet zo verkwistend zijn als soms wordt beweerd. Wanneer een baby mijn studio binnenkomt voor hun sessie, is het vaak de eerste keer dat ze de vrije hand krijgen over eten zoals cake. Veel meer baby's aarzelen om vast te komen zitten dan je zou denken. Natuurlijk krijg je baby's die de cake faceplanteren en er stukjes uit beginnen te halen. Maar baby's zijn redelijk goed in het reguleren van hun eigen voedselinname, dus de hoeveelheid die ze daadwerkelijk eten tijdens een cake smash is minimaal. Voor de baby's die meer aarzelen, moet ik ze vaak een lepel geven en laten zien hoe ze de cake moeten inslaan!

 

Dus, kortom, hoewel je baby er misschien een beetje rommel van maakt, 'smash' de overgrote meerderheid van de baby's de taart niet echt. Mijn studio is ook brandschoon. Ik heb dagelijks weinig mensen in mijn studio, dus een grondig schoonmaakschema is een must. Dit betekent dat de enige persoon die de cake heeft aangeraakt, je baby is, dus aan het einde van de sessie gaat de overgebleven cake met je mee naar huis en is perfect eetbaar (zo niet een beetje ingeslagen!)

cakesmash fotoshoot in tienen

In wezen brengt een cake smash alle elementen van de wonderbaarlijk snelle ontwikkeling van je baby in het afgelopen jaar samen op één plek. Hun vermogen om te zitten, staan, voorwerpen als een lepel op te pakken, zichzelf te voeden en die tanggreep op de hagelslag te oefenen, komen allemaal samen in een cake smash. Het is geen wonder dat ze zo populair zijn als het eindresultaat zo'n schattig verslag is van al die mijlpalen.

 

Dan is het natuurlijk de mijlpaal zelf. De eerste verjaardag van je baby. Die eerste verjaardag is enorm en markeert het begin van het einde voor 'primeurs'. Er zijn zoveel 'primeurs' geweest in de afgelopen twaalf maanden, en daarna wordt het zeker een beetje langzamer!

 

En we kunnen niet over cake smashes praten zonder te vermelden dat je baby eindeloos gevuld is met persoonlijkheid en expressie. Op die leeftijd dragen ze letterlijk elk gevoel en elke ontdekking op hun gezicht. Hun vreugde over de zachte botercrème of hun nieuwsgierigheid wanneer ze een houten lepel krijgen, valt niet te verbergen. De manier waarop ze de jam die tussen hun tenen zit inspecteren en vervolgens beoordelen of het geschikt is om rechtstreeks van hun voet te likken. Dit is een absoluut kostbare tijd. En een cake smash doet het het beste om alles vast te leggen. Elke exquise seconde.

 

Wil je zien waar ik het over heb? Bekijk hier mijn cakesmash-galerij en overtuig uzelf. Het is geen wonder dat ouders hun baby graag meenemen naar een cake-smash-sessie en nog minder een wonder dat ze de portretten die het produceert koesteren en aanbidden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.