Veganuary Meals The Whole Family Will Enjoy

Gepubliceerd op 11 januari 2023 om 10:55

Dus je wilt Veganuary proberen, maar je weet niet zeker of je partner of de kinderen je plan zullen accepteren! Er zijn tal van dwingende redenen om een ​​maand (of zelfs langer) veganist te worden, maar zelfs als je overschakelt naar één veganistische dag per week, kan dit je gezondheid verbeteren, je ecologische voetafdruk verkleinen EN je geld besparen.

Ik ben een drukbezette fotograaf, werk lange dagen vanuit mijn studio in Tienen en heb geen zin om veel tijd te besteden aan koken. Ik wil die tijd doorbrengen met mijn kleine mensen. Dus voor mij moet het introduceren van enkele veganistische maaltijden in ons wekelijkse menu eenvoudig zijn. Ik wil geen speciale ingrediënten moeten kopen of nieuwe kookvaardigheden onder de knie moeten krijgen. Ik weet dat zoveel van mijn klanten hetzelfde voelen!

 

De volgende veganistische maaltijden zijn allemaal publiekstrekkers en zijn gemakkelijk voor peuters om van te genieten.

 

Gepofte Aardappelen En Bonen

Dit is zo'n gemakkelijke veganistische maaltijd waar iedereen van geniet. Je kunt ook blikken gemengde bonen in tomatensaus gebruiken voor extra proteïne en wat afwisseling. Ik wikkel mijn geprikte piepers graag in folie en gooi ze allemaal in de slowcooker voordat ik naar mijn werk ga en als ik thuiskom zijn ze klaar! Ik maak ze af in de heteluchtfriteuse en ik beloof je dat je geen betere gepofte aardappel zult proeven dan een slowcooker!

 

 

Vegetarische Curry

Een vegetarische curry is een andere bekende favoriet in ons huis en opnieuw bespaart de slowcooker me 's avonds tijd. Voor het gemak gebruiken we diepvriesgroenten zoals flespompoen, paprika's en champignons, een gesnipperde ui en wat kerriepoeder en tomaten uit blik of een blikje kokosmelk. Pas op met currypasta's, soms bevatten ze vis! Voeg bonen uit blik of kikkererwten toe en werk af met wat spinazie. Magnetronrijst is superhandig om te serveren!

Falafels

Falafels kosten wat meer moeite, maar ze zijn het waard. Als je een batch maakt, kun je ze maximaal drie dagen in de koelkast bewaren en ze zijn geweldig als hapjes voor peuters.

Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of blender:

Voeg 1 blikje kikkererwten, een halve ui, 2 teentjes knoflook, ½ el gemalen koriander toe aan je keukenmachine en mix tot een pasta. Gebruik een lepel om een ​​bolletje ter grootte van een eetlepel uit te scheppen en iets plat te drukken met de achterkant van je lepel. Bak ze in olijfolie op middelhoog vuur tot ze rondom lichtbruin zijn. Ze zijn geweldig geserveerd met rijst of salade of in een wrap.

 

Als je je wat avontuurlijker voelt in de keuken of meer veganistische recepten wilt ontdekken, vind je hier een fantastische verzameling veganistische recepten voor peuters

https://thegreenloot.com/vegan-toddler-recipes/

 

Als je al veganist bent of allergieën in je familie hebt, betekent dat niet dat je mijn studio hoeft te missen.

Dit strekt zich uit tot cake smash sessies. De lokale taartenbakker die ik gebruik is Frenchmade in Tienen en ze maken de meest geweldige zuivelvrije en veganistische taarten en lekkernijen. Je hebt ook de optie van een fruitsmash als taart niet jouw ding is! Bekijk hier mijn cakesmash-galerijen, ik praat graag met je over je eigen persoonlijke wensen.

 

Ik hoop dat je de lekkerste Veganuary hebt en geniet van het proberen van iets nieuws.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.