Decorating a Nursery

Gepubliceerd op 5 april 2023 om 14:02

Een van de meest opwindende onderdelen van het verwelkomen van een nieuwe baby in het gezin, is je huis voorbereiden op de nieuwe aankomst. Hoewel de meeste nieuwe baby's pas hun eigen kamer intrekken als ze 6 maanden of ouder zijn, geeft het voorbereiden van een kinderkamer je een speciale ruimte voor kleding, speelgoed en alle benodigdheden die een nieuwe baby nodig heeft.

 

De woontrends voor de kinderkamer evolueren voortdurend, maar er is zeker een verschuiving naar meer neutrale kleuren en natuurlijke materialen in 2023. Dit is nog toepasselijker als je het geslacht van je baby nog niet weet. Maar dat wil niet zeggen dat gedurfd en helder zijn langste tijd heeft gehad!

Hier zijn vijf van de toptrends waarmee u rekening moet houden bij het versieren van uw baby's

kamer:

  1. Rustgevende kleuren: Zachte, gedempte kleuren zoals lichtblauw, groen en grijs zijn een populaire keuze voor kinderdagverblijven. Deze kleuren zijn rustgevend en creëren een vredige sfeer voor je baby om in te slapen en te spelen.
  2. Natuurlijke materialen: Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, riet en linnen kan een warme en gezellige sfeer aan de kinderkamer geven. Ze zorgen ook voor een verbinding met de natuur en brengen een gevoel van rust in de kamer.
  3. Gedurfde accenten: hoewel zachte kleuren populair zijn voor muren en meubels, kunnen gewaagde accentstukken zoals kleurrijke gordijnen, vloerkleden en kunst aan de muur een vleugje persoonlijkheid aan de kamer toevoegen. Kies heldere, vrolijke kleuren die passen bij het kleurenschema van de kamer.
  4. Minimalistisch Design: De minimalistische trend is ook populair in kinderkamers, met eenvoudige, strakke lijnen en een focus op functionaliteit. Deze stijl is praktisch voor ouders die een rommelvrije ruimte willen waar hun baby kan spelen en slapen.
  5. Personalisatie: Door persoonlijke accenten aan de kinderkamer toe te voegen, zoals familiefoto's, handgemaakte items en monogrammen, kan de kamer speciaal en uniek aanvoelen. Personalisatie kan ook helpen om een ​​gevoel van verbondenheid en comfort te creëren voor zowel baby als ouders.

 

Bij het inrichten van je kinderkamer is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid en het comfort van je baby. Kies meubels die stevig en veilig zijn en vermijd items met scherpe randen of losse onderdelen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor je baby om te spelen en te bewegen, en overweeg de verlichting in de kamer om ervoor te zorgen dat deze niet te helder of te zwak is. Lampen of dimmerschakelaars zijn een handige toevoeging om de kamer rustig te houden en nachtvoedingen mogelijk te maken zonder de baby volledig wakker te maken.

 

Het toevoegen van portretten aan de kinderkamer van je baby is de perfecte manier om kunstwerken toe te voegen. Als je je newborn portretten laat zien, herinner je je er constant aan hoe klein ze ooit waren, elke keer dat je de kinderkamer binnenloopt. Familieportretten in je kinderkamer zijn ook een mooie manier om de plaats van je nieuwe baby in het gezin te versterken.

 

Je kunt hier meer te weten komen over mijn newbornportretten en familiesessies - boek je newbornsessie ruim op tijd voordat de baby arriveert.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.